Haminasta

Ut aliquam sollicitudin leo

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Phasellus hendrerit. Pellentesque aliquet nibh nec urna. In nisi neque, aliquet vel, dapibus id, mattis vel, nisi. Sed pretium, ligula sollicitudin laoreet viverra, tortor libero sodales leo, eget blandit nunc tortor eu nibh. Nullam mollis. Ut justo. Suspendisse potenti.

Sed egestas, ante et vulputate volutpat, eros pede semper est, vitae luctus metus libero eu augue. Morbi purus libero, faucibus adipiscing, commodo quis, gravida id, est. Sed lectus. Praesent elementum hendrerit tortor. Sed semper lorem at felis. Vestibulum volutpat, lacus a ultrices sagittis, mi neque euismod dui, eu pulvinar nunc sapien ornare nisl. Phasellus pede arcu, dapibus eu, fermentum et, dapibus sed, urna.

Leikkokukkatila herää kevääseen ja aloittaa kukkivan kauden krookuksilla. Istutin näitä aamupalaterassin ympärille ja ihanasti niitä sieltä nouseekin. Maistuvat toki aamupalaksi pupusillekin. Hyväksyn tämän toteamalla, että näistä riittää meille molemmille.

Vaikka lunta onkin vielä maassa, etenkin kukkapellolla, on kevät kuitenkin huomattavasti pidemmällä vuoden takaiseen. Kuvia vertailemalla tämä oli varsin ilmeistä. Ja kesä siis lähenee.

Narsissit nousevat. Olen kahtena edellisenä syksynä haalinut tänne sipulin jos toisen ja perennapenkit ovat nyt täynnä. Ei mene aikaakaan, kun pääsen poimimaan lukuisia lajikkeita. Parin viikon päästä järjestän teille narsissien kauneuskilpailut ja toteampahan vaan, että kisaajia riittää. Itselläni on ennakkosuosikki, mitenköhän tämän käy.

Ja sitten alkaakin varsinaiset keväthommat leikkokukkapenkkien kimpussa. Esikasvatus on käynnistynyt hiljalleen. Mahassa kutisee näin uuden kauden edessä.

#slowflowers #slowflowerfinland #kevät #krookus #leikkokukat #leikkokukkia
PUUTARHAJUTTUJA

Nämä keittiöpuutarhalaatikot tässä etupihalla oli hyvä juttu. Näitä on helppo kastella (etäisyys) ja satoa pystyy nyppimään suoraan ruokalautaselle. Lehtikaalit ja pinaatit on isolta osin onneksi jo pakkasessa, sillä kaalimatohyökkäyksen jälkeen jäljelle jäivät vain rungot. Muutaman viikon päästä siivoan kaiken pois ja pistän 500 tulppaania kevääksi. Ne näkyvät tästä sitten etäisesti ohiajavien iloksi tonne isolle tielle. Ja niistä saa myös muutaman kimpun kyläläisille. 

Voiko ajatuksissa olla jo kevät? Kukkaviljelijällä kyllä, sillä tulppaanien sipulit ovat kohta pihassa. 

#slowflowersfinland #puutarha #puutarhaelämää #puutarhaunelmia #tulppaanit #lavaviljely #onkamaa #hamina
OHJATTUA KUKKIEN ITSEPOIMINTAA, vihdoinkin. 

Tulevana viikonloppuna aloitamme viimeinkin edellisenä vuonna suositut kukkien ohjatut itsepoimintatilaisuudet. Tervetuloa joko lauantaina tai sunnuntaina aamupäivällä klo 10 poimimaan avomaalla kasvaneita leikkokukkia. Käteen mahtuvan kimpun hinta on 25 euroa. Tilaisuuteen osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista yksityisviestillä.

Mukaan tarvitset mieluusti vesiastian, jonka täytämme täällä. Lisäksi iloista ja uteliasta mieltä. 

Nähdään Onkamaalla Haminassa!

#onkamaa #slowflowersfinland #pelloltavaasiin #kotimaisetleikkokukat  @slowflowersfinland @visitkotkahamina #visitkotkahamina
Totean vain, että jatkukoon lämpö. Jatkukoon. Mun daaliat ovat kymmenillä nupuilla, ja kypsyvät aivan hiljalleen.

#slowflowersfinland #daalia #dahlia #onkamaa #leikkokukat #leikkokukkia
VIELÄ ODOTUSTA

Tiedän, että siellä on moni, joka odottaa pääsyä Uudenkujanahon itsepoimintatilaisuuksiin. Vielä hetken joudumme valitettavasti odottamaan. 

Sen sanon kuitenkin, että ensimmäistä kertaa nyt olen toiveikas myös daalioiden suhteen ja nuppuja on jo suhteellisen runsaasti. 

Sunnuntaina 7.8. kulkee muutama kimppu Espooseen Henttaan pieneen kukkakioskiin @yourflowerfarmer , joten jos olet niiltä kulmilta, laita viesti ja varaa omasi. 

Ihanaa viikonloppua!!

#slowflowersfinland #kukkia #kukkakimppu #kotimaisetleikkokukat #kotimaisetkukat #slowflowers #uudenkujanaho #visithamina #maailmanluokanpikkukaupunki
This error message is only visible to WordPress admins
Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.